AMBITION PREPARATORY 

CHARTER SCHOOL

IMG_0177.JPG

THE AMBITION PREP
APPROACH

Ambition Prep is committed to ensuring that every scholar succeeds. We create a structured, joyful, and rigorous environment so that our scholars are able to perform their very best every day. We start preparing our scholars for college in Kindergarten.

OUR LOWER ACADEMY

Now Enrolling Kindergarten - 3rd Grade

Students in Kindergarten through 4th grade will be enrolled in our Lower Academy. They will strategically focus on literacy and oral language. We will nurture positive character development so that our students are not only successful in college but also successful in life. We firmly believe that college begins in Kindergarten.

polo-shirt.png

Free and Open Enrollment

books-stack-of-three (1).png

Structured, Joyful,  Supportive

humanpictos.png

Aftercare, Lunch, Transportation

We offer a tuition-free
and open-enrollment college preparatory program.

We teach our scholars not only the academic but also the life skills they need to be successful in college.

We provide lunch and transportation free of charge. We have aftercare available Monday- Friday.

Ambition Preparatory Charter School

Ambition Prep is a public K-8 Charter school for the students of Jackson currently enrolling Kindergarten through third-grade students. 

Our Mission

Through high-quality instruction, intensive academic supports, and hard work, Ambition Preparatory Charter School ensures that all students in kindergarten through grade eight have the academic skills and self-discipline for college and life success.

Our Beliefs

  • We believe all students deserve a quality education.

  • We believe that practice, preparation, and consistently analyzing data is the key to academic success.

  • We believe that partnering with parents is critical.

Our Model

3.

QUALITY INSTRUCTION

1.

RIGOROUS CURRICULUM

2.
TEACHER DEVELOPMENT

4.

SCHOLAR SUPPORT

5.

SUPPORTIVE LEADERSHIP

1. Rigorous Curriculum
We use the researched-based proven curriculum in all subjects. 

2. Teacher Development

  • We invest over 200 hours of teacher development a year.

  • Teachers receive ongoing coaching and feedback weekly from supportive leadership.

3. Quality Instruction

  • We have two teachers in every classroom.

  • Our ambitious scholars receive nearly 3 hours of literacy instruction daily in small groups.

4. Scholar Supports
We offer targeted individualized supports through adaptive learning technology and interventions. 

5. Supportive Leadership
Our leaders are present in the building and complete on average more than 150 hours of development a year.

Our Core Principles of Design

hoe kan ik een afspraak maken ?


Voor het maken van een afspraak voor het zetten en bijwerken van je dreadlocks kan je mij een mailtje sturen naar : info@dreadsenfrutsels.nl Binnen 24 uur heb je een berichtje terug met data voorstellen. Wil je een afspraak maken om een informatie / consult gesprek in te plannen dan mag je dit aangeven in je mail, Zodat ik je een betaalverzoek kan toesturen met data voorstellen.
Als de betaling is volbracht is de afspraak bevestigd.
hoe kan ik synthetische dreadlocks bestellen?


Op mijn website vind je een orderformulier bij 'Tarieven' en 'Synthetische dreads en verlengingen' Of gebruik de foto hieronder Dit bestel formulier kan je kopieren en doormailen naar mij, of als leidraad gebruiken.
Zo weet je precies wat je nodig hebt om jouw set dreads te bestellen! Mail de informatie naar mij door naar : info@dreadsenfrutsels.nl En vergeet de fotos van je eigen haarkleur er niet bij te voegen :)
Welke techniek gebruik je voor het maken van dreadlocks ?


voor het bijwerken en zetten van dreadlocks gebruik ik de volgende materialen en methoden: - verschillende viltnaalden - toupeer kam - ( soms ) lock poeder & texturizer spray NOOIT : Wax Draad en andere chemische middelen zoals permanent vloeistof. ik houd van natuurlijke dreadlocks, en heb mijn eigen natuurlijke manier ontwikkeld d.m.v. de viltnaald-techniek. Dit heb ik aangeleerd, door veel te vilten, met wol en daar uiteindelijk mijn dreadlocks mee gezet van mijn eigen haar. Mijn manier van dreads zetten is vrijwel PIJNLOOS , en de dreadlocks gaan amber HOBBELEN & BOBBELEN. Ik houd niet van kale vlakken tussen mijn dreads & van veel te strak gezette dreadlocks. Dit is naar mijn mening, niet goed voor je hoofdhuid. en daarin zul je bij mij ook nooit rode buitjes krijgen, door te strak gezette dreads. Hierin kies is er dan ook bewust voor dreadlocks bij te werken en te zetten op een manier, die goed is voor haar & hoofdhuid.
Is mijn haar geschikt voor dreadlocks ?


In elk haartype en haarstructuur krijg ik dreadlocks. Sommige haartypen met grove haarstructuur of krullen en slag, is geschikter voor het maken van dreadlocks, dan glad en stijlere haar typen. Maar ook in glad en zacht haar, zijn dreadlocks mogelijk ! Het kan zijn dat ik er daardoor langer mee bezig ben om je haar goed gedread te krijgen.
En heb je met gladdere haarsoorten , meer onderhoud nodig omdat het haar van nature niet gemakkelijk klit. Wil je dit van te voren grondig met mij bespreken dan is het handig een consult gesprek in te plannen.
Zodat we samen kunnen kijken naar je persoonlijke vragen en wensen. Hiervoor kan je mij een mailtje sturen met het onderwerp Consult. Kijk voor meer informatie bij tarieven.
Kan ik met mijn dreadlocks veel/vaak zwemmen ?


Met dreadlocks kan je zeker zwemmen. Erg gemakkelijk is het echter niet, omdat je dreads meer gaan pluizen als ze vaker nat worden.
Als je bijvoorbeeld fanatiek wedstrijd zwemt of aan water polo doet, is het houden van dreadlocks een uitdaging. aller eerst omdat ze, zoals ik al zei, meer gaan pluizen. Eigen onderhoud is hiereen een must, aangezien eens in de drie maanden bijwerken dan te weinig onderhoud wordt, ten opzichte van het gebruik. Uit elkaar trekken, palmrollen en goed laten drogen tussen de zwembeurten in zijn belangrijk. Om te voorkomen dat het geen zooitje wordt op je hoofd. En het bijwerken eens in de drie maanden, is dan ook sterk aan te raden. Je kan dus zeker veel en vaak zwemmen met dreadlocks, maar besef ook dat je dreads er langer over doen om mooi volwassen dreadlocks te worden, en dat enig zelf onderhoud ook een aanrader is.